Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

henkdevree

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 28-07-2014 Op weg met de ... (1)
  • 05-07-2014 Op weg met de ... (1)
  • 28-06-2014 Op weg met de ... (3)
  • 14-06-2014 Hoog bezoek. (1)
  • 28-05-2014 Want op de fiets ... (1)

Statistieken

Dit dagboek is 11997 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 475   Aantal reacties 1   Christchurch, Nieuw Zeeland
a A

Op weg met de truck [deel 2]

Hey allemaal,

Voor het gemak ga ik gewoon verder waar ik de vorige keer gestopt ben…

Dag 6.
Na het verfrissende verblijf op de camping in Dunedin hebben we een Presbyterian church opgezocht. Toen we bij de kerk stonden bleek de dienst in een andere kerk gehouden te worden en daar kwamen we dus een beetje laat binnen. Na de kerkdienst was er in de hal met koffie/thee en koek nog gelegenheid om wat mensen te spreken, dat hebben we dus ook maar gedaan. We hebben nog een gesprek gehad met een jongen van ongeveer onze leeftijd. Hij vertelde onder andere dat tunnel beach wel een mooie plek was, en dus hebben we die middag maar een wandeling naar tunnel beach gemaakt. ’s Avonds zijn we nog naar een reformed church geweest in Dunedin. We hebben daar met verschillende mensen gepraat en ik kreeg het idee dat alle mensen die daar naar de kerk gingen uit Nederland kwamen. Aan het eind van de dienst werden we uitgenodigd door een gastvrij echtpaar voor het avondeten. Na een aardig eindje rijden over vooral zandpad kwamen we op onze bestemming een aardig eindje buiten Dunedin. Omdat het in een bosrijk gebied stond was het niet aangesloten op leidingwater en het energienet. Dit was opgelost met drie zonnepanelen, een hydro generator en een filter voor het drinkwater. Na een heerlijke maaltijd hebben we het nog gehad over allerlei dingen en zijn we pas laat terug gegaan naar onze truck die we mochten parkeren naast de garage.

Dag 7.
De volgende ochtend was het alweer dag 7, na nog een laatste ontbijt bij de mensen die we de vorige dag hadden ontmoet hebben we afscheid genomen en zijn we vertrokken op weg naar Mt Cook. Mt Cook is de hoogste berg van Nieuw Zeeland, maar toen wij bijna dichtbij Mt Cook kwamen was er van Mt Cook niet zoveel te zien, omdat er een wolk voor het grootste gedeelte van de berg hing. Omdat de verwachtingen voor de volgende dag ook niet veelbelovend was zijn we verder gereden naar Wanaka. Toen we daar waren aangekomen waren we allebei erg moe en zijn we maar gaan slapen op een rustig plekje iets buiten Wanaka.

Dag 8.
Na een koude nacht zijn we weer teruggereden naar Wanaka en hebben we gekeken naar wat wandeltracks. De mevrouw achter de informatie balie van Wanaka had ons een track van 2-3 uur aangeraden en daar waren we dus naar onderweg toen we links van ons ook een wandeltrack zagen. Waarom zouden we verder rijden… dus we parkeren onze truck en beginnen aan een wandeling die naar de top van een berg gaat[1500m]. Dit was niet helemaal wat we gepland hadden maar ongeveer 2 uur later stonden we op de top in een laag sneeuw van 20cm. De heenweg was zwaar maar bleek niets vergeleken met de terugweg. Op de terugweg bleken de natte schoenen in combinatie met modder of uitwerpselen van schapen en koeien niet echt grip te bieden, maar eerder als ski te fungeren. Toen we na ongeveer 4,5 uur weer beneden kwamen, kon ik mijzelf omkleden, want de twee keer dat ik languit op het pad in de eerder genoemde substantie lag, na een uitglijder, zou het interieur van de truck geen goed doen…

Dag 9.
Langs de weg van Wanaka naar de westcoast hadden we de nacht doorgebracht, ergens naast Lake Wanaka. Daar hebben we ook een Duitse reiziger ontmoet die we in het verloop van de dag nog regelmatig tegenkwamen omdat we de zelfde kant op reisden. We hebben de Fox en Franz Jozef glaciers gezien. De Fox gletsjer bleek een stuk verder het land in te komen als de Franz Jozef gletsjer maar beide waren erg indrukwekkend. We zijn een nog een klein stukje verder gereden om de truck te parkeren en te gaan slapen.

Dag 10.
Op dag 10 zijn we van de west coast naar de east coast gereden langs Athurs pass. Op deze route kwamen we alle mogelijke soorten landschap tegen: Bosachtige westkust, hoge bergen, sneeuw en groene weilanden. Toen we ’s avonds in Christchurch aankwamen hebben we gelijk een campingplaats opgezocht. We stonden er nog niet zo heel lang of er kwam een man aan die vertelde dat het 5 dollar koste om daar te kamperen, dus wij betalen keurig 5 dollar. Komt de beste man even later terug en gaat hij vrolijk in de caravan tegenover ons zijn eten koken. Waarschijnlijk had hij een halve haan gekocht van de 5 dollar die hij zojuist had “verdiend.”

Dag 11.
Deze dag hebben we in Christchurch doorgebracht. Christchurch is sinds de zware aardbeving van 4 jaar geleden erg rustig geworden en je ziet in het centrum vooral verwoeste gebouwen. We hebben met de historische tram gereden, een museum bezocht, door een winkelcentrum in zeecontainers gelopen, een kartonnen kerk bekeken en door de botanic garden gewandeld.

Dag 12.
Na een nacht op een gratis camping buiten de stad zijn we naar het air force museum gegaan, waar je zou het niet verwachten maar daar zijn de meest recente gevechtsvliegtuigen van nieuw zeeland tentoongesteld. Dit komt vooral omdat nieuw zeeland momenteel geen gevechtsvliegtuigen meer in gebruik heeft. Na het museum hebben we nog even door de stad gelopen en zijn we al snel naar een camping gegaan om onszelf wat op te frissen en een blog te schrijven uiteraard.

Dat was alweer deel 2…

Ga naar het overzicht

Reacties (1)

5 juli 2014 19:50 | Door: Iger

Hoi Henk,

Jullie hebben er al heel wat km's opzitten!
We verwachten mooie plaatjes, hoor!
Groeten uit warm Vaassen